OLAJ ÉS VÍZ – kiállítás a Csányi 5. galériában

OLAJ ÉS VÍZ – Csányi 5. galéria 2021.09.30-10.27.

 

Olaj és víz – Fischer Balázs kiállítása

 Fischer Balázs szeptember 30-án nyíló kiállítása az elmúlt 10 év táblaképeiből, külső és belső terek inspirálta olaj és akvarell képeiből válogat.

Aki ismeri Fischer Balázs képeit tudja, hogy témája már régóta a minket körülvevő terek – a látott, érzékelt terek –, legyenek azok ember alkotta belső és külső terek vagy érintetlen tájak.

Az olaj és vizes technikákkal létrehozott képek a tereket, a tájat közeli fókuszba teszik, mint amikor a fényképész fókuszál, mozgatja a blendét – a radikális képkivágás révén erősödnek fel a ritmusok, válik feszessé a kompozíció. A minket körülvevő környezetből befogadni 360°-ot befogadni képtelenség. Ahogy Cézanne óta tudjuk, „amikor a tájat festem sosem felejtem el, hogy az mögöttem folytatódik”.

És ahogy az már Fischer Balázs megnyitóin szinte már hagyomány: ezúttal is lesz tombola, kisebb nyeremények mellett a szerencsés tombolajegy tulajdonos a művész egy alkotását viheti haza.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Artus Stúdió, ERZSITT,  Jurányi ház, Szőnyi István képzőművészeti Szabadiskola, MDM Kft, Judapest